Udgivet den

Officiel billetudbyder eller billethaj?

Er KARKON officiel forhandler af koncertbilletter eller billethaj?

Nej, ingen af delene.

Officiel/autoriseret formidler af koncertbilletter er f.eks. Billetlugen, Ticketmaster, Billetten og Billetto, hvor koncertarrangøren og kunstnerens management udbyder billetter til salg.

Billethajer er de personer, der køber en koncertbillet udelukkende for at videresælge den til dig for en langt højere pris, når du bliver grebet af panik. Således indkasserer billethajen sorte penge på at sælge dig en billet, fordi vedkommende var hurtigere end dig, da billetterne kom i salg. Dette er ulovligt ifølge dansk lovgivning – man må ikke købe en koncertbillet med henblik på at videresælge og tjene penge på den. Med rette – for det er vel kunstneren og arrangøren, der skal tjene pengene, ikke?

Faktisk er Danmark et af de eneste lande, der ved lov forbyder videresalg med fortjeneste for øje. I udlandet er det lovligt (på lidt forskellige måder) at købe billetter og videresælge dem til en selvvalgt pris – her er markedet mere frit. Ticketmaster og Billetlugens søstersider i udlandet har endda egne markedspladser, hvor der handles billetter blandt private. Disse er f.eks. Seatwave (Ticketmaster) og Fansale (Eventim/Billetlugen).

Men tilbage til KARKON…

KARKON sælger bustransport med rette stemning til et specifik begivenhed, og det er dét, vi skal tjene penge på. Koncertbilletter kan ofte tilkøbes for pålydende pris, men selvfølgelig ønsker vi kun at yde denne (gratis) service for vores kunder – dem, der køber bustransport. Skulle vi bruge vores tid på blot at videresælge koncertbilletter for pålydende pris uden at tjene på en tilhørende transport eller anden for arrangementet vedkommende service, havde vi en dårlig forretning.

Derfor hænger evt. tilkøb af koncertbillet sammen med bustransporten hos os. Du køber transporten t/r til koncerten og får mulighed for at tilkøbe koncertbilletten, og til gengæld slipper du for at betale et vanvittigt beløb for at erhverve koncertbilletten hos Viagogo, Stubhub, Onlineticketshop, Festicket eller andre markedspladser, hvor billethajerne holder til.

Et eksempel: Depeche Modes afslutningskoncert i Berlin på Global Spirit-touren i 2018 blev udsolgt på rekordtid hos Ticketmaster i Tyskland. Koncertbillettens oprindelige pris var kr. 725 kr. plus forsendelse til Danmark. Efterfølgende kostede koncertbilletterne hele 1.900 – 2.500 kr. på markedspladser som Viagogo og Stubhub. Hos Karkon kostede hele pakken inkl. bustransport, hotel, morgenmad, rejseleder og koncertbillet kr. 2.295,-/person.

LINKS til eksterne artikler vedr. koncertbilletter samt dansk lovgivning:
Læs mere om at undgå billethajer her (artikel fra TÆNK)
Kampen mod billethajer – forbrugerrådet Tænk er gået i alliance med bl.a. Ticketmaster / LiveNation (GAFFA)
Ticketmaster afsløret i billet-svindel – tildeler billetter til billethajer uden om det officielle salg (GAFFA)
Ticketmaster sagsøges efter systematisk snyd (GAFFA)
Billetlugens råd om at undgå billethajer (BILLETLUGEN.DK)
Lov om videresalg af billetter til kultur- og idrætsarrangementer (RETSINFORMATION.DK)

Vores produkt er selve bustransporten til den store event

Idéen hos Karkon er, at rigtig mange kunder ved, vi altid har etik og samvittighed i orden. Hos Karkon får du en fair behandling, og vi forventer gensidig respekt i forholdet til kunden. Det er samtidig nemt at købe koncertbus t/r og billet samlet i én arbejdsgang – og man lader Karkon stå for både billetgaranti, transport og opvarmning undervejs til koncerten.

Vores grundprodukt er dog at arrangere og sælge transporten med rejseleder og det helt rette indhold ift. det pågældende event – enten som simpel bustransport eller som pakkerejse. Vores indtjening er den samme, om du køber koncertbilletten gennem os eller ej – blot sikrer vi os et tidligt grundlag for at arrangere en tur, når vi sælger begge dele samlet ved f.eks. forudbestilling. Samtidig synes vi, det er god gammeldags service at yde noget uden nødvendigvis at drive rovdrift på kundens penge, panik og behov – sådan vil vi nemlig gerne selv behandles.

KARKON går efter at købe de billetter, vi forventer at skulle bruge til vore gæster, men 100% garanti for at få billet kan aldrig gives af hverken os eller andre forud for et billetsalg. Én ting er dog altid gældende: Din koncertoplevelse er sikret, hvis vi efterfølgende har lovet det – eller havde vi ikke opnået vores goodwill på markedet gennem mere end 30 år.

Når vi medsælger eventbilletter sammen med vores bustransport, sikrer vi os, at vi har helt styr på, hvilken billet du har fået udleveret. Skulle det således ske, at din billet bliver spist af hunden, forsvinder i flytterodet eller lignende, så ved vi, hvad vi skal gøre for at få dig med til begivenheden alligevel.